JanisFarm
Alles over Hennepolie

Olie met vetzuren, voedingsstoffen en vitamines

Hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de hennepplant, de naam die wordt gegeven aan cannabisplanten die weinig tot geen THC bevatten. Men spreekt dan over industriële hennep. De zaden worden koud geperst om een van de meest diverse en qua voedingswaarde sterkste oliën te produceren. Omdat de zaden afkomstig zijn van de industriële plant, kan je ervan op aan dat je er niet high van wordt. 

Wat onze hennepolie zo bijzonder maakt

Daar wij SLECHTS 25% van het hennepzaadje koud persen heeft onze olie een zeer mooie groene kleur en  is deze onthouden van de bitterheid van de schil. De smaak ervan is zeer notig en geeft je niet het gevoel van olie in de mond. Onze hennepzaadjes van biologische oorsprong bevatten minder  secundaire stoffen dan de plant zelf, maar ze zitten boordevol met goede vetzuren, voedingsstoffen en waardevolle bioactieve vitamines en mineralen. De olie is zeer voedzaam door de algemene gezondheidsvoordelen en het is samengesteld uit gezonde vetzuren, eiwitten en koolhydraten. De hennepplant is de enige plant ter wereld die de juiste verhouding Omega 3 en omega 6  heeft gelijk aan het menselijk lichaam.  Andere  positieve gezondheidseffecten zijn de 3:1-verhouding van linolzuur (LA) en a-linoleenzuur (LNA), twee essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren die vooral ontzettend belangrijk zijn voor de gezondheid van ons hart.

De hormoonbalans

Hennepzaadolie bevat gamma-linolzuur (GLA), wat een goede verbinding van de hormonen stimuleert. Dit is zeer belangrijk aangezien hormonen bijdragen aan veel lichaamsfuncties. Extra inname van GLA kan de werking van onze hormonen zodat U minder last heeft van menstruatiekrampen, gevoelige borsten, zwelling en gevoelens van prikkelbaarheid en depressie. Ook voor de menopauze kan deze olie U helpen .

Het bevordert de gezondheid van ons hart

Hennepzaadolie verbetert de gezondheid van ons hart op verschillende manieren. Het bevat hoge niveaus van de essentiële vetzuren omega-6 en omega-3 in de verhouding 3:1. Aangezien studies hebben aangetoond dat de verhouding nooit 4:1 mag overschrijden, is 3:1 een zeer goede verhouding als het gaat om onze gezondheid. Deze essentiële vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en dat draagt bij aan het voorkomen van hartaandoeningen. Hennepzaadolie is ook een goede bron van gamma-linoleenzuur (GLA) en het is rijk aan het enzym lipase. Deze combinatie is perfect als het gaat om het verwijderen van plaquevorming uit de bloedvaten en celmembranen. Op die manier bevordert het de gezondheid van het hart en voorkomt het dus diverse hartaandoeningen. Daarnaast is bekend dat de GLA in hennepzaadolie ontstekingen vermindert, wat het type hartaandoening voorkomt dat meestal wordt veroorzaakt door een ontsteking.

Dan heb je nog het arginine in hennepzaadolie. Dit aminozuur draagt bij aan de aanmaak van salpeterzuur dat de bloedvaten ontspant en verwijdt. Hierdoor is hennepzaadolie in staat om onze bloeddruk te verlagen, wat ook weer hartaandoeningen kan helpen voorkomen.

Het helpt bij het afvallen

Een studie toonde aan dat voorheen zwaarlijvige personen die een jaar lang GLA-supplementen gebruikten, minder in gewicht terug aankwamen na het stoppen met lijnen. Het is mogelijk dat omega-3 vetzuren in hennepzaadolie ook het gewichtsverlies bevorderen, maar dit moet nog worden bestudeerd.

Hennepzaadolie hydrateert de huid en vermindert irritatie

Hennepolie is rijk aan voedingsstoffen, essentiële vetzuren en antioxidanten, waardoor het een ideale olie is voor massages en genezende behandelingen. Na enige tijd kan de conditie van de huid zo enorm verbeteren.

Hennepzaadolie biedt ook andere voordelen, zoals:

 • Verlichting van acne
 • Het behandelen van kleine schaafwonden
 • Verlichten van psoriasis, dermatitis en eczeem
 • Het verlicht de jeukende huid
 • Het heeft een huid versterkende werking
 • De olie heeft hiernaast ook nog het vermogen om ondersteuning te bieden bij virale, schimmel- en bacteriële infecties van de huid

Het versterkt het immuunsysteem

De essentiële vetzuren in hennepzaadolie zijn nodig voor het lichaam om endocannabinoïden te activeren. Deze hebben de functie om het immuunsysteem te versterken. Daarom is het verstandig om dagelijks hennepzaadolie te gebruiken als immuun-versterkend supplement.

 • Het werkt als krachtige ontstekingsremmer en verlicht pijn ontstaan door artrose
 • Het werkt pijnstillend
 • Het verbetert je hersenfunctie 
 • Een positieve invloed op de zwangerschap 
 • Het kan diabetes voorkomen en behandelen
 • Het verbetert de spijsvertering
 • Het verbetert de haargroei
 • Hoe bewaar je de olie het best ( eigenlijk alle producten uit de hennepplant )
Tel: 076 – 532 2742
JanisFarm.nl