JanisFarm
Nederlandse topchefs bezoeken Latvijā

Op uitnodiging van JanisFarm is Rungis met 20 sterren chefs in september 2018 drie dagen op culinaire inspiratiereis vertrokken richting Letland. Zij bezochten al de plekken waar JanisFarm zijn basisproducten vandaan haalt. Mooie herinneringen hebben de chefs er aan overgehouden.

Letland, met Riga als hoofdstad, ligt in het midden van de drie Baltische Staten. De natuur en moerassen hebben in Letland de bovenhand en brengen bijzondere en vooral smakelijke basisproducten voort. De basisproducten voor hun groenten- en fruitpoeders, sappen en het gekonfijte groente en fruit worden hier geteeld of in het wild geplukt. Hennepzaad in allerlei verschijningsvormen zoals geroosterd, gepeld of als olie maken het indrukwekkende gamma compleet.

“De Letten hebben een sterke band met de natuur”, niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het land anderhalf keer zo groot is als Nederland maar slechts 2 miljoen inwoners telt, waarvan 750.000 in Riga. Er zijn dus veel uitgestrekte, lege natuurgebieden. Het zoeken van paddenstoelen is hier zelfs een nationale volkssport

Plaats reactie

Tel: 076 – 532 2742
JanisFarm.nl